Bijeenkomst over “gastvrijheid”.

0
175

PAPENDRECHT – De Werkgroep ”Senioren Sterker Maken” heeft maandag 21 november jl. een interactieve bijeenkomst georganiseerd rond het thema “Hospitality” in het Leonardo Hotel in Papendrecht. Er was een programma, onder leiding van Mirjam Karsten van de Werkplaats Sociaal Domein. En er waren twee presentaties over Gastvrijheid (Hospitality).

Renate Busau en Corina Voermans vertelden over hun “Babbelbox” aan de Badhuisstraat 4 in Papendrecht; een koffie inloop voor omwonenden en voor wie er maar wil. Renate en Corina hebben deze activiteit zelf opgezet en het wordt steeds druk bezocht. Vragen als : Hoe worden bezoekers ontvangen ? Waarom blijven de bezoekers steeds terug komen ? Wat is het geheim van hun succes ? werden met enthousiasme beantwoord.

Daarna volgde een presentatie van Dylan Kwakkel, docent Hospitality aan de Hogeschool Horeca & Toerisme in Nieuwengein, over de vraag Hoe zorg je dat je als organisatie gewaardeerd wordt ? Daarbij is o.a. de eerste indruk bij binnenkomst, de inrichting, je communicatie van groot belang. Gewapend met al deze informatie gingen de bezoekers na de pauze aan de slag om in groepjes te bedenken hoe dat in hun eigen organisatie toegaat en of ze nog wat kunnen leren of verbeteren. Het was mooi om te zien dat er veel organisaties uit Papendrecht vertegenwoordigd waren. (o.a. verschillende kerken, Sterk Papendrecht, Rivas, Odensehuis, leden WMO adviesraad, Socialiteit Biels, de apotheek, bibliotheek en seniorenbond de Ertepeller).

Ervaringen werden gedeeld, tips gegeven en uiteindelijk ging iedereen na een geslaagde bijeenkomst geïnspireerd naar huis. En dat alles om te zorgen dat een gast of bezoeker zich welkom voelt en gezien en gehoord wordt.

In een volgende bijeenkomst (de 6e alweer) zal er worden teruggeblikt en zullen successen van de afgelopen jaren worden gedeeld. Bent u geïnteresseerd naar ons netwerk? En wilt u er volgende keer bij zijn? Of wilt u het verslag van afgelopen maandag ontvangen? Neem dan contact op met Art Groenenboom via green.art@planet.nl.