Overwinning Drechtstreek op Haastrecht

0
384
Foto Daeley van der Graaff: Piet van Beest

PAPENDRECHT – De nuttige overwinning met 2-1 van Drechtstreek op Haastrecht betekende voor de tegenstander de eerste competitienederlaag sinds jaren. Drechtstreek was vanaf de start de bovenliggende partij maar wist in de eerste helft toch maar één keer te scoren. In de tweede helft maakte de thuisploeg het zichzelf niet makkelijk en Haastrecht kon terugkomen maar Job van Vliet maakte kort voor het eind de winnende goal.

Tegen de onbekende tegenstander ging Drechtstreek goed van start. Het zette met goed spel flink druk op Haastrecht en wist zich via Thies van Aggelen en Thijs den Dunnen enkele kansjes te creëren. Het duurde tot de 30ste minuut voordat de mee na voren gekomen Dion Warner de 1-0 kon scoren. Nauwelijks twee minuten later belandde een hard schot van Job van Vliet via Haastecht doelman Rob de Wit op de paal. Veel kansen kregen de bezoekers niet maar Drechtstreek goalie Lars Koorevaar moest toch ingrijpen bij een enkele serieuze tegenaanval.

In de tweede helft liet Haastrecht een andere aanpak zien. Het werd speelde attenter en wist een paar keer gevaarlijk te worden voor het Drechtstreek doel. Toen pas werd duidelijk waarom de ploeg de tweede plaats op de ranglijst bekleedt achter De Alblas. Een flinke reeks Haastrecht aanvallen kon onschadelijk worden gemaakt maar het doelpunt dat verwacht werd viel ook. Een schot van Thijmen Raateland kon niet worden gestopt en het werd 1-1. Haastrecht leek hier moed uit te putten en het probeerde veel druk op zijn tegenstander te zetten maar verdedigend stond Drechtstreek goed. Er waren nog wel enkele goede reddingen van doelman Koorevaar nodig maar 1-1 leek de eindstand te worden. In de 89ste minuut was het echter Job van Vliet die met een hard schot van dichtbij doelman De Wit kon passeren en de winnende goal scoorde.

Door de overwinning staat Drechtstreek nu in de 3e klasse op de 6e plaats met 16 punten. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Schoonhoven op het programma. Aanvang 14.30 uur.