Papendrecht veel te sterk voor Schelluinen

0
247

SCHELLUINEN – In de negende competitiewedstrijd van het seizoen boekte Papendrecht een eenvoudige 1-4 zege op Schelluinen. In een eenzijdige wedstrijd, waar de dubbele cijfers zeker mogelijk waren geweest, ging Papendrecht binnen een kwartier naar 0-3. In de 3e minuut stond Jay Luciano al alleen voor Schelluinen-keeper Jochem van der Werff. Zijn inzet verdween naast het doel. Twee minuten later lag de bal wel in het net. Het was weer Luciano die er vandoor ging op de rechtervleugel. Zijn voorzet werd keurig door Lorenzo van Wijk binnengeschoven.


Scheidsrechter Laros nam het vlagsignaal van de grensrechter over. In de 10e minuut was het dan toch 0-1. Jarden van Ek kopte een voorzet van Djerrel Saffignani simpel binnen. De 0-2 kwam van de voet van Lorenzo van Wijk na voorbereidend werk van Job van der Werff. De linksback verzorgde ook het voorbereidende werk voor de 0-3 van Djerrel Saffignani. Halverwege de eerste helft scoorde Schelluinen bij één van de spaarzame aanvallen. Een van richting veranderd schot verraste Papendrecht-goalie Roy Rijntjes. Vlak voor rust was de weer sterk spelende Norichio Nieveld dicht bij de 1-4 maar zijn bekeken schot belandde op de lat.

Na de rust was er niet veel meer te beleven. Papendrecht geloofde het wel en Schelluinen bouwde een vesting rond het strafschopgebied. Dat nam niet weg dat Papendrecht nog de nodige kansen kregen. Job van de Werff schoot na een prima solo op de paal, Norichio Nieveld deed hetzelfde uit een vrije schop. Schelluinen kwam niet meer van de eigen helft af en dat werd er niet beter op toen Bram Pons zijn tweede gele kaart kreeg.

In de slotfase viel dan toch de 1-4. Na goed storend werk kon Jay Luciano op de rechtervleugel uitbreken. Zijn voorzet kon eerst nog door de defensie van Schelluinen worden weggewerkt maar de rebound was voor Izzy Stellingwerf die met een kogel via de onderkant van de lat scoorde. In de laatste seconden kreeg Jay Luciano nog een uitgelezen kans om de 1-5 op het bord te zetten. Maar hij schoot de zelf verdiende strafschop hard over het doel.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz (Van Gorp), Van der Werff, Leenheer, Saffignani (Bravenboer), Nieveld, Van Wijk (Stellingwerf), Van Ek (Meulstee), Luciano.