Verdachte van geweld bij restaurantketen in Dordrecht blijft vast zitten

0
307
Archieffoto: politie

REGIO – De 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel die verdacht wordt van betrokkenheid bij de geweldsincidenten bij restaurantketen Lobi BBQ in Dordrecht, Rotterdam en Den Haag, blijft twee weken langer in de cel. De horecagelegenheden werden afgelopen weekend geteisterd door geweld.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een filiaal van Lobi BBQ aan het Geldelozepad bij de Spuiweg in Dordrecht beschoten. Daar werden een inslag en huls aangetroffen. Ook werd zondagochtend rond 02:30 uur een explosief gevonden bij dat pand, maar dit ontplofte niet.

Diezelfde ochtend, rond 05:00 uur, werd ook een filiaal van Lobi BBQ in Rotterdam beschoten. Ook daar werden verschillende inslagen en hulzen aangetroffen. Een dag later werd een niet ontploft explosief bij een Lobi BBQ in Den Haag neergelegd. Daar werd de 19-jarige Capellenaar aangehouden.

Wouter Kolff. burgemeester van Dordrecht, heeft donderdag besloten dat Lobi BBQ tenminste twee weken dicht blijft.

Dit verhaal is afkomstig van onze regiopartner Rijnmond.