Papendrecht wint opnieuw

0
223
Foto: Edwin Schreurs

PAPENDRECHT – Zaterdagmiddag heeft Papendrecht op het koude Slobbengors de negende competitieoverwinning van het seizoen geboekt. GRC14 werd met 5-2 verslagen. Gemakkelijk ging het niet, al kwam Papendrecht binnen drie minuten door een doelpunt van Djerrel Saffignani op 1-0. Papendrecht had het betere van het spel en kreeg de nodige kansen. Deze waren echter niet besteed aan Djerrel Saffignani, Jarden van Ek en Xavier Leenheer. GRC14 speelde vooral de lange bal en loerde voornamelijk op de counter. Die tactiek leverde de gasten de gelijkmaker op. Een messcherpe counter, terugleggen vanaf de achterlijn en een prima afronding op de rand van het zestienmetergebied door Johnny Schouten bracht de 1-1 op het scorebord.

Lang kon GRC14 daar niet van genieten. Binnen enkele minuten stond Papendrecht weer op voorsprong. Jarden van Ek gaf een voorzet die door Jay Luciano gecontroleerd werd. Uit stand scoorde hij de 2-1. Vlak voor rust was exact dezelfde aanval te zien, maar nu kon GRC14-doelman Nicky Janssen redding breng op de inzet van Jay Luciano.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Papendrecht viel aan en GRC14 loerde op de counter. De eerste kans was voor Jarden van Ek, die uit een voorzet Jay Luciano met een zweefkopbal net naaste kopte. Even later was de snelle linksbuiten weer gevaarlijk. Een lange trap van Roy Rijntjes zette hem alleen voor het GRC14-doel maar zijn inzet kon gekeerd worden door Janssen.

Uit de omschakeling was GRC14 direct gevaarlijk. Dennis van Es kon alleen richting Roy Rijntjes maar de Papendrechtse keeper verkleinde prima zijn doel en voorkwam daarmee de gelijkmaker. Met nog 10 minuten te spelen en de volledige controle van Papendrecht, leek de wedstrijd gespeeld. Na een onachtzaamheid in de Papendrecht-defensie lag ineens de 2-2 in het net. Een voorzet van de rechterkant werd prima bij de eerste paal afgerond door Eddy Wijvliet.

Maar net als bij de eerste gelijkmaker lag de bal binnen twee minuten aan de andere kant in het net. Ditmaal was het Jillroy Ruiz die na een corner en terugleggen van Jarden van Ek de bal binnentikte. Nog geen twee minuten later was het 4-2. Jay Luciano werd geweldig weggestoken door invaller Ismaël Stellingwerf. Zijn inzet belandde op de paal maar de rebound was voor de spits, die zijn tweede treffer aantekende. Een overtreding van Janssen op Jarden van Ek zorgde ervoor dat Jay Luciano zijn 3e treffer kon aantekenen. Vanaf de strafschopstip kopieerde hij zijn tweede goal. Via de handen van Janssen belandde de bal weer op de paal en de rebound was andermaal voor Luciano.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Leenheer, Saffignani, Nieveld, Van Wijk (Stellingwerf), Van Ek, Luciano.

Tekst: Edwin Schreurs