Televisiespektakel Scrooge Live wordt dit weekend weer gefilmd in Dordrecht

0
435

DORDRECHT – Het is bijna zover! De opnames van Scrooge Live gaan bijna van start. Dordrecht dompelt zich dit weekend onder in de wereld van Charles Dickens voor de opnames van het televisiespektakel dat Omroep Max jaarlijks uitzendt. Het spektakel wordt op zondag 11 december opgenomen.

Veel mensen zullen opgegroeid zijn met de verhalen van Charles Dickens. Een van zijn bekendste kerstverhalen gaat over de gierige en eenzame bankier Ebenezer Scrooge. De kille man wordt op kerstavond bezocht door drie geesten, die hem een les proberen bij te brengen over naastenliefde en compassie. De oude man laat zich niet zo snel de les lezen.

In voorafgaande jaren bleek Scrooge Live een groot succes te zijn. Er wordt daarom ook groots uitgepakt tijdens de opnames. De oplettende bezoeker van de Dordtse binnenstad zal het dit weekend wel opvallen. De straten worden extra belicht, extra kerstbomen worden tevoorschijn getoverd en acteurs krioelen door de straten.

Het televisiespektakel is rond 20.30 te zien op zondag 11 december bij NPO1.

Kijk hier naar de reportage van RTV Dordrecht.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.