Drechtstreek verslaat HSSC’61

0
309
Foto: Piet van Beest

PAPENDRECHT – In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop heeft Drechtstreek HSSC’61 met 2-1 verslagen. Dat de ploeg weer drie punten kon bijschrijven was mede te danken aan het uitstekende keeperswerk van Joris Moesman. De mannen uit Hei- en Boeicop kregen enkele goede kansen maar Moesman wist zijn doel schoon te houden.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Er ontstonden aan beide kanten wel kansen maar tot scoren kwam men niet. Bij de gasten waren er kansen voor Nicky van Dam en Remon van Soest en bij Drechtsteek kon de voorste linie wel flink wat druk zetten maar er werd niet gescoord. Pas enkele minuten voor rust viel het eerste doelpunt. Een hoekschop van Thijs den Dunnen krulde zonder tussenkomst van zijn ploeggenoten rechtstreeks achter doelman Sebastian Spriel. Dat leverde de 1-0 ruststand op.

In de tweede helft was het na tien minuten opnieuw Thijs den Dunnen die scoorde met een hard schot van dichtbij. Drechtstreek leek met de 2-0 stand op rozen te zitten maar nauwelijks een minuut later wist HSSC’61 aanvoerder Nicky van Dam op aangeven van Remon van Soest al de aansluitingstreffer te scoren. Dat zorgde weer voor wat meer spanning en de mannen uit Hei- en Boeicop zetten goed aan op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van Drechtstreek coach Paul Koster liet zich ook niet onbetuigd maar er werd niet meer gescoord. Zo moesten HSSC’61 en hun coach Marcel van Steenis de eerste seizoenshelft afsluiten met een nederlaag.

Drechtstreek staat nu op de zesde plek op de ranglijst met een totaal van 19 punten. Komende zaterdag speelt het in de bekercompetitie nog de uitwedstrijd tegen Heerjansdam. Aanvang van die wedstrijd is 12.00 uur.