OP wil gouden medaille voor stadsorganist André de Jager

0
402
André de Jager

PAPENDRECHT – Onafhankelijk Papendrecht (OP) pleit ervoor stadsorganist André de Jager te eren met een gouden medaille. Men wil “markeren dat André de Jager zich sinds 2016 als stadsorganist heeft ingespannen voor het geven van bekendheid aan Papendrecht door middel van zijn bijdrage aan zowel de ontwikkeling als de uitvoering van orgelmuziek”. Ook het geven van concerten en zijn werk als inspirator en begeleider van talentvolle musici worden genoemd.

“De lijst van verdiensten van André de Jager is te groot om alles hier op te sommen,” vervolgt OP, “maar naast de kerstconcerten en de begeleiding van kerkdiensten, zijn de concerten die hij (online) verzorgde in de moeilijke coronaperiode memorabel te noemen”. Men karakteriseert De Jager als “met een opgewekt gemoed en positief ingesteld, vrolijk en hartelijk als mens; als musicus genereus en begenadigd”.

Eind oktober werd bekend dat André de Jager ernstig ziek is.