RTV Papendrecht werkt aan professionalisering omroep

0
447

PAPENDRECHT – RTV Papendrecht is trots op de duurzame samenwerking met de lokale omroepen MerweRTV, ATOS RTV en RTV Ridderkerk. November dit jaar is het bestuur van RTV Papendrecht nog een samenwerking aangegaan. ‘Van Steenis Publicaties’ verzorgt sinds begin december de sales voor RTV Papendrecht.

Aan het woord is Hans Hulswit, voorzitter RTV Papendrecht “Als lokale omroep verzorgen wij al meer dan tien jaar programma’s met lokale en regionale informatie, cultuur en educatieve programma’s. Om dit alles mogelijk te maken heeft RTV Papendrecht een groep vrijwilligers die ieder op hun eigen specifieke terrein de dagelijkse uitzendingen verzorgen. Daarbij gaat het om nieuws, cultuur, sport, maar ook gemeentelijke informatie, politieberichten en natuurlijk muziekprogramma’s.”

De waarde van samenwerking
“Sinds 2019 heeft RTV Papendrecht diverse mediapartners. Deze partnerschappen houden in dat de twee organisaties elkaar daar waar mogelijk zullen versterken. Zo gaan vrijwilligers van RTV Papendrecht en MerweRTV met regelmaat gezamenlijk op pad. Wat begon met brainstormen is uitgegroeid tot een duurzame samenwerking. Onder andere een reportage over de boerenprotesten in de Alblasserwaard is hieruit voortgekomen.”

“Als omroep bereiken we dagelijks de inwoners van Papendrecht en omstreken. Ik zou graag optimaal gebruik maken van onze kanalen door inkomsten uit advertenties te halen. RTV Papendrecht heeft als publieke media-instelling een beperkt budget. Sinds kort is RTV Papendrecht een samenwerking aangegaan met Van Steenis Publicaties. Dit bedrijf biedt ondernemers aan om te adverteren op onze kanalen. Organisaties die bij RTV Papendrecht adverteren, steunen de lokale journalistiek.”

Lex van Steenis, eigenaar Van Steenis Publicaties: “Veel ondernemers hebben het op dit moment zwaar door de sterke inflatie. Mijn doel is om adverteren voor iedere organisatie financieel haalbaar te maken, ook voor de kleine zelfstandigen. Juist in deze tijd is het van belang om als organisatie bij de doelgroep onder de aandacht te blijven.”

Vrijwilligers gezocht
Hulswit vertelt dat RTV Papendrecht altijd op zoek is naar nieuwe vrijwilligers. “Ervaring in de media is van ondergeschikt belang om bij RTV Papendrecht aan de slag te gaan. Bevlogen vrijwilligers vertellen je graag met passie over het journalistieke vak. Op het moment zoeken we onder andere cameramensen en presentatoren voor radio- en televisieprogramma’s. De jeugd is de toekomst en is daarom ook meer dan welkom om bij ons kennis te maken met het vak.”

Vrijwilliger worden? Neem contact op met Hans Hulswit door te mailen naar: hans.hulswit@rtvpapendrecht.nl

Meer weten over adverteren bij RTV Papendrecht? Mail naar: info@vansteenispublicaties.nl