De Willem kleurt paars op Paarse Vrijdag

0
240
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Net als veel andere middelbare scholen deed ook het Willem de Zwijger College dit jaar weer mee aan Paarse Vrijdag: een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor lhbti-acceptatie op scholen. Dat de kleur paars de overhand had in school, was te zien aan de kleding van veel leerlingen en personeelsleden, ballonnen, slingers en kerstbomen in die kleur.

In de aula was een kraam met informatie over lhbtiq+; daar konden nagels worden gelakt in regenboogkleuren, was promotiemateriaal (folders, armbandjes, stickers en pennen) en waren cupcakes in ‘de kleur’ te bemachtigen. Bij de fotoboot was alle mogelijkheid voor een fotoshoot en de aantrekkingskracht voor paarse suikerspinnen bij de foodtruck buiten was enorm.

Zoals vorig jaar hees burgemeester Annemiek Jetten de Regenboogvlag en liet zij zich met gemeenteraadslid Trijntje van Es door leerlingen informeren over wat hen bezig hield.

GSA
Leerlingen van de GSA (Gender and Sexuality Alliance) uit klas 1 tot en met 6 waren met drie docenten nauw betrokken bij de organisatie van deze dag. Er zijn contacten zijn met GSA’s van andere scholen in de regio en in de nabije toekomst staan er zeker gezamenlijke activiteiten op het programma.

Op het schoolplein liet de Golden Army, onder leiding van docente Sabine Bikker, met de enthousiast uitgevoerde ‘Powerdance’ zien, dat je met kracht het statement kunt maken: je mag met trots zijn wie je bent.

Het fenomeen van Paarse Vrijdag is belangrijk en waardevol: het is nog steeds noodzakelijk om dit onder de aandacht te brengen. Burgemeester Jetten zei het zo treffend op Twitter: ‘We staan stil bij de vrijheid om te zijn wie je wilt zijn!”