Huis te koud, stoken te duur: op deze plekken in de regio ontsnap je aan de vrieskou

0
293
Foto: Bij Bosshardt

REGIO – De vorst slaat op de ramen, de vijver in de tuin is bevroren en als je een zucht slaakt in je woonkamer kun je je adem zien. De winterkou heeft zijn intrek in het land genomen, maar met de torenhoge energierekeningen lijkt het een slecht idee om de kachel flink te laten loeien. Daarom brengt Rijnmond dit overzicht met plekken in de regio waar jij je dag warm én gratis kunt doorbrengen.

Buurthuizen in Drechtsteden
Vrijwel iedere gemeente heeft wel één of meerdere warmteplekken waar mensen terecht kunnen. Zo zijn er in de Drechtsteden verschillende buurthuizen van het Leger des Heils waar je tot ongeveer halverwege de middag terecht kunt.

Het gaat onder meer om de Bij Bosshardt-locaties aan de Bankastraat in Dordrecht, de Staringlaan 3 in Papendrecht en de Burgemeester Jansenlaan in Zwijndrecht. Daarnaast zijn ook de zogeheten huiskamers van de Wijk, zoals Het Badhuis aan de Prins Hendrikstraat en Hart van Meerdervoort aan de Perkstraat in Zwijndrecht open.

(Bijna) overal een plek
Niet alleen de steden doen mee aan het initiatief van het Leger des Heils. In de meeste dorpen in de regio is wel een deelnemende kerk, wijkcentrum, bibliotheek of Korps (zo noemt de organisatie haar kerkelijke gemeenten) van het Leger des Heils die meedoet. Wil je weten of jij een warmteplek in de buurt hebt die niet hierboven staat? Op deze kaart kun je zien op welke plekken jij je kunt opwarmen in de regio.

Dit verhaal is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.