Realiseer je creatieve ideeën bij ToBe

0
236

PAPENDRECHT/DORDRECHT – Voor wie creatieve ideeën digitaal tot leven wil brengen óf wil uitwerken tot een tastbaar product starten bij ToBe de nieuwe cursussen Product Design en Media Hub. Deze twee cursussen starten in januari en bestaan uit 10 lessen van 1,5 uur. Voor beide cursussen is er een groep voor 9-12 jaar en 13+. Product Design en Media Hub vinden plaats in het Energiehuis, Noordendijk 148, Dordrecht.

In januari en februari starten er bij ToBe veel leuke, kortlopende cursussen van 5, 10 en 15 lessen. Perfect om kennis te maken met dans, theater, muziek of kunst & design. Daarnaast is het altijd mogelijk om in te stromen op een doorlopende cursus. Zoek in het volledige aanbod met de Cursusvinder. ToBe geeft cursussen in het Energiehuis en in de Koloriet in Dordrecht en op de Rembrandtlaan in Papendrecht.

Product Design op donderdag
Leer werken met een verschillende ontwerpprogramma’s en onderzoek hoe je een boodschap met de wereld kunt delen door middel van street-art. We werken in de les met machines als een 3D-printer of lasersnijder en maken eigen gadgets, gebruiksvoorwerpen of wearables. De laatste les wordt afgesloten met een mini expositie met werk van alle cursisten. Product Design start op donderdag 19 januari, de groep voor 9 t/m 12 jaar begint om 16.00 uur en de 13+ groep om 18.00 uur. Info & Inschrijven: Product Design 9-12 jaar / Product Design 13+.

Media Hub op vrijdag
Maak spelenderwijs kennis met diverse digitale technieken. Ontdek hoe je een eigen ontwerp kunt toepassen op alledaagse dingen zoals een telefoonhoesje of t-shirt. Of maak een eigen filter voor social media. We gaan ruimtelijk bouwen en 3D-tekenen én maken kennis met bijvoorbeeld augmented reality (combinatie van echte beelden met digitale elementen). We kiezen uiteindelijk de leukste technieken om te gebruiken voor de eindexpositie. Media Hub start op vrijdag 20 januari, de groep voor 9 t/m 12 jaar begint om 16.00 uur en de 13+ groep om 18.00 uur.
Info & Inschrijven: Media Hub 9-12 jaar / Media Hub 13+

Tegemoetkoming in het cursusbedrag
Kinderen en jongeren (0-18 jaar) van huishoudens met een beperkt budget kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen via Dordtpas of Stichting Leergeld. Klik op deze link.