Eerste avond Lichtjesfeest is succes

0
175
Foto: Lichtjesfeest

PAPENDRECHT – De eerste avond van het Lichtjesfeest is een succes geworden. Het thema is dit jaar “Laat je licht schijnen!” Het Lichtjesfeest wordt voor de dertiende keer georganiseerd door tien Papendrechtse kerken. Ook burgemeester Annemiek Jetten, wethouder Sophia de Keijzer, wethouder Jan Dirk van der Borg, wethouder Jaco van Erk en wethouder Arjan Kosten liepen mee.

Foto: Lichtjesfeest

Er waren vele lampjes in de route, een mooi lampje dat de kinderen hadden gekregen, zang en muziek in de route en een bezoek aan de drie kerken in het centrum van ons dorp. De route begint op de Markt en slingert door het centrum heen. Drie kerken op de route (Elimkerk, De Schuilplaats en Morgensterkerk) zijn geopend en de wandelaars lopen dwars door de kerk en gaan er aan de achterkant weer uit. In de muziektent was de Kerstband van Drumfanfare Excelsior-Rotterdam te horen en te zien.

Ook op vrijdag 16 december kun je de route lopen. Vanaf 18:30 uur kun je starten op de Markt. Je krijgt een mooi lampje mee. De totale route is ongeveer 3 kilometer.