Veiligheidsregio: blijf thuis, het is glad

0
243

REGIO – De gezamenlijke hulpdiensten in onze regio roepen iedereen op om thuis te blijven. Het is glad buiten en de ziekenhuizen hebben al meer dan een dag hun handen vol aan de behandeling van mensen die uitgegleden zijn en die iets gebroken hebben. De oproep komt van de veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland Zuid en Haaglanden.

In de gipskamer van het Fransiscus Gasthuis in Rotterdam is het sinds donderdagavond zó druk dat dokters de hele nacht hebben doorgewerkt. Ambulances reden af en aan. Het ziekenhuis heeft vrijdag veel mensen behandeld die eerder zijn gevallen maar pas later toch even naar het ziekenhuis gingen.

Albert Schweitzer
Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht had halverwege de dag al meer dan veertig patiënten geholpen op de traumapoli chirurgie en bij de spoedeisende hulp. Een woordvoerder sprak toen al de verwachting uit dat het nog drukker zou worden.

Rijnmond-weerman Stefan van der Gijze waarschuwt voor verraderlijke ijsplekken die extra gevaarlijk zijn en soms slecht te zien. De gladheid kan tot zeker 12:00 zaterdagmiddag aanhouden. Al die tijd geldt code geel in onze provincie.