Radiomarathon Papendrecht FM en ATOS RTV levert 49 duizend artikelen op

0
181

REGIO – De lokale omroepen van Papendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, RTV Papendrecht en ATOS RTV, hebben bijna 49 duizend artikelen ingezameld voor de voedselbank. Dat deden ze tijdens een marathon-uitzending op radio en tv. Het mega-programma begon donderdag om 7:00 uur en werd zaterdag om 19:00 uur afgesloten.

De uitzending was onderdeel van de zogeheten Winter3Daagse, die dit jaar voor de zesde keer werd georganiseerd. Ook tijdens de eerste vijf edities werd er ingezameld voor de voedselbank. Vijftien presentatoren waren sinds donderdag non-stop in touw voor het goede doel.

Op basisscholen in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Alblasserdam werden inzamelingsacties gehouden; datzelfde geldt voor een aantal sportverenigingen uit die gemeentes. Tijdens de actie werd een voetbalshirt van FC Dordrecht, met handtekeningen van de spelers, geveild voor 200 euro.

Om precies te zijn: er zijn tot nu toe 48760 artikelen opgehaald. Die gaan volgens een bepaalde verdeelsleutel naar de voedselbanken van Alblasserdam, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en de kledingbank Zwijndrechtse Waard.

De marathonuitzending van de lokale omroepen is voorbij, maar er kan nog steeds gedoneerd worden.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.