Excelsior in uitverkocht theater De Willem met kerstshow

0
218
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – “Een show die je niet mag missen”, met onder andere die woorden werd het kerstconcert van het orkest van Excelsior Papendrecht aangekondigd. En niets bleek minder waar. Vol enthousiasme liep het publiek de zaal uit aan het einde van een wervelende avond. Dat het publiek onder de indruk was bleek ook uit de stormloop aan het einde van de avond op de kaarten voor het aanstaande nieuwjaarsconcert van het orkest op 14 januari.

Een ‘muzikale achtbaan’, dat was de omschrijving van de show die werd neergezet door Excelsior. Het concert trapte stipt 20:15 uur af met beelden en geluidseffecten gevolgd door een swingend arrangement van ‘Mary’s Boy Child’. Wat volgde was een enorme afwisseling van klassieke kerstmuziek tot de grootste kersthits van Michael Bublé en van samenzang tot en met Afrikaanse gospel. De avond zat vol show elementen waarbij het orkest werd gecompleteerd door musicalster Roman van der Werff, zangeres Tessa Bons en het koor Anthem.

Wie de afgelopen jaren een concert van het orkest van Excelsior heeft bijgewoond, is bekend met het hoge niveau waarop het orkest presteert. Des te meer is het bijzonder hoe dirigent Ruud Welle ook deze keer het orkest weer boven zichzelf heeft laten uitstijgen. Met name de enorme diversiteit en afwisseling in muziekstijlen die het orkest beheerst en in hoog tempo afwisselt.

Wie graag het orkest op korte termijn wil aanschouwen, kan zijn hart ophalen want op 14 januari staat het orkest opnieuw in het theater met haar Nieuwjaarsconcert. Kaarten zijn nog verkrijgbaar en kunnen besteld worden via de website van Theater de Willem.