De bibliotheek als ‘Warme kamer’

0
290

REGIO – Door de hoge energieprijzen is het bij veel mensen koud in huis. Heb je behoefte aan een warme plek? Je bent welkom in de bibliotheek. Om op te warmen, de krant te lezen, een spelletje te doen met je kind of een praatje te maken. Ook zijn er plekken om te studeren of te werken.

Openbare bibliotheken hebben zich aangesloten bij de actie ‘Warme kamers’ van het Leger des Heils. Ook veel andere organisaties doen mee. Zo zorgen we met elkaar dat er een ‘deken van warme kamers’ ontstaat in heel Nederland. Alle locaties waar je terecht kunt staan op www.warmekamers.nl.

Vanzelfsprekend
Ankie Kesseler, directeur van De Bibliotheek AanZet: “Het is voor ons heel vanzelfsprekend om hieraan mee te doen. In de bibliotheek is iedereen altijd welkom. Het is een fijne plek om te zijn en te ontmoeten. Het maakt niet uit of je lid bent van de bieb of niet. Er is gratis WiFi en de verwarming staat aan. Welkom!”

Warme kamers
Je kunt terecht in onze vestigingen in Alblasserdam, Barendrecht (Carnisselande en Kruispunt), Boven-Hardinxveld, Dordrecht (Stadsbibliotheek, Crabbehof, Stadspolders en Sterrenburg), Giessenburg, Gorinchem Centrum, Groot-Ammers, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Nieuw-Lekkerland, Papendrecht, Ridderkerk Centrum, Sliedrecht en Zwijndrecht Walburg. De openingstijden vind je op www.debibliotheekaanzet.nl/vestigingen.

Over de Bibliotheek AanZet
De Bibliotheek AanZet is een plek waar iedereen welkom is. Waar je jezelf kunt zijn. Samen met anderen. Of je nu wilt lezen, leren of ontmoeten of op zoek bent naar inspiratie of antwoorden; het mag allemaal. De bieb is een (online) plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Zodat iedereen kan #meedoen in onze snel veranderende samenleving. Ook jij. Je kunt daarom bij de Bibliotheek AanZet ook terecht om Nederlands te oefenen of om te leren hoe je een DigiD aanvraagt. Want als iedereen mee kan doen, worden onze steden, dorpen en wijken daar beter van. Daar wordt iedereen beter van – De bibliotheek voor iedereen, ontwikkeling voor iedereen.