Sport- en beweegplek in Vijverpark

0
233
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – In het Vijverpark wordt een sport- en beweegplek aangelegd, waar jong en oud samen kunnen sporten. Op deze plek komt een gedeelte met Calisthenics toestellen. Met deze toestellen in de buitenruimte wordt sport en bewegen toegankelijker voor alle inwoners.

Wat is Calisthenics?
Het is een sport die vaak beoefend wordt als extra uitdaging naast fitness en turnen. Met behulp van de toestellen kan iemand zijn of haar lichaam sterker en fitter maken door het eigen lichaamsgewicht als weerstand te gebruiken. De toestellen kunnen gebruikt worden voor oefeningen zoals: push-ups, pull-ups en sit-ups.

Voor wie is Calisthenics?
Calisthenics is een sport voor iedereen (leeftijd vanaf 8 tot 60+ jaar). Calisthenics kent trainingsniveaus voor beginners en gevorderden.

Sport- en beweegplezier voorop
De Calisthenics toestellen zorgen voor een sportieve en positieve plek waar jong en oud samen kunnen sporten. Dat gebeurt met oog voor elkaar en respect voor de omgeving. Dat betekent onder andere er op deze plek niet wordt gerookt en er geen verdovende middelen en/of alcohol worden gebruikt. We maken er na 22.00u geen geluid meer en we houden de omgeving samen schoon en opgeruimd.

Wanneer kunt u er sporten?
De werkzaamheden voor het plaatsen van de toestellen zijn inmiddels gestart. Na de vorstperiode worden er nog een aantal afrondende werkzaamheden uitgevoerd. De verwachting is dat de sportvoorziening in het eerste kwartaal van 2023 officieel kan worden geopend. Geïnteresseerden zijn daarbij ook van harte welkom.

Betrokken partijen
De ideeën voor een sport- en beweegplek in de buitenruimte kwamen tot stand door inzet van een inwoner, Calisthenics Project en gemeente en met financiering van de Provincie Zuid-Holland, Univé Buurtfonds, Rabo Buurtfonds en het Vitaliteitsakkoord.