Burgemeester Annemiek Jetten schrijft open brief

0
366

PAPENDRECHT – Burgemeester Annemiek Jettten heeft een open brief geschreven aan alle Papendrechters. We publiceren deze hier in zijn geheel.

Beste inwoners van Papendrecht,

Kerstmis is achter de rug, we maken ons allemaal op voor de jaarwisseling en een nieuw jaar.

Misschien gaat u de jaarwisseling doorbrengen met (veel) familie en vrienden. Misschien thuis, misschien elders. De meeste mensen hebben gelukkig de keus om het te vieren op de manier die zij het fijnst vinden. Toch zijn er helaas ook in Papendrecht mensen die niet in die gelukkige omstandigheid zijn. Die om uiteenlopende redenen alleen zijn, weinig bezoek krijgen, weinig buiten komen. Dan kan het zwaar zijn om met Oudjaar om middernacht niemand gelukkig Nieuwjaar te kunnen wensen.

Laten we ook aan hen denken. Doe een kaartje in de brievenbus, nodig hen uit om mee te vieren of ga op Nieuwjaarsdag even langs om de beste wensen uit te spreken. Iemand anders blij maken, maakt je zelf ook blij. Wat zou het mooi zijn als elke Papendrechter dit voor tenminste één persoon zou doen.

Vuurwerk
Traditiegetrouw gaan Oudjaarsdag en de jaarwisseling gepaard met vuurwerk. De regels die dit jaar in Papendrecht gelden, leest u hieronder. De gemeente zet extra toezichthouders in om op diverse plekken in Papendrecht een oogje in het zeil te houden. Ik hoop van harte dat het niet nodig is dat ze in actie moeten komen. Dat iedereen die ervoor kiest om vuurwerk af te steken, dit op een veilige en verantwoorde manier doet. Dat er geen gewonden vallen, geen schade wordt aangericht. Wees voorzichtig voor jezelf en voor anderen, voor mens en dier.

Laten we Papendrecht vóór, tijdens en na de jaarwisseling gezellig en veilig houden. Ik roep u op om onze hulpverleners en onze toezichthouders hun werk te laten doen, voor uw veiligheid, maar ook die van hen! Dat gezegd hebbend, wens ik u allemaal een gezellige tijd en alle goeds voor 2023!

Viering Oud en Nieuw in Papendrecht
Er is dit jaar geen landelijk vuurwerkverbod. Dat betekent dat vanaf 29 december op enkele punten in Papendrecht vuurwerk verkocht mag worden.

Vuurwerk afsteken mag op zaterdag 31 december vanaf 18.00 uur tot zondag 1 januari 2023 02.00 uur, behalve in de 9 gebieden die hieronder zijn genoemd:

1. Centrumgebied (let op: uitgebreid ten opzichte van voorgaande jaren)
2. Winkelcentrum Westpolder
3. Winkelcentrum Wilgendonk
4. Gebied rondom kinderboerderij Papenhoeve
5. Gebied rondom verpleeghuis Waalburcht (Kleine Waal) aan de Badhuisstraat
6. P.J. Oudstraat en omgeving
7. gebied rondom Hospice de Cirkel aan de Andoornlaan
8. Gebied bij Drierivierenpunt (in verband met de vuurwerkshow van de gemeente Dordrecht om middernacht)
9. Deel Industrieweg (nieuw)

De gemeente zet tijdens deze jaarwisseling extra toezichthouders in om de rust en veiligheid zo goed mogelijk te bewaken. Zij kunnen uiteraard niet overal tegelijk zijn. Daarom vragen wij u om meldingen van overlast of gevaar zo snel mogelijk door te geven aan 14078 of via de app Mijn Gemeente of Meldpunt Openbare Ruimte op www.papendrecht.nl/meldpunten.

Wij wensen alle inwoners en bezoekers van Papendrecht een fijne en veilige jaarwisseling!