Geen grote incidenten bij jaarwisseling in Papendrecht

0
271
Foto vuurwerk 2022: Wouter Kolff

PAPENDRECHT – De jaarwisseling heeft in Papendrecht geen grote incidenten opgeleverd. Er werd flink geknald en hier en daar zijn vernielingen aangericht.

Rond middernacht kwam er een NL-Alert in verband met fikse rookontwikkeling bij een brand in Zwijndrecht. Het ging om een voormalige zorgboerderij aan de Lindtsebenedendijk, waar een grote uitslaande brand was ontstaan. De melding kwam rond 22.30 uur binnen bij de brandweer, waarna er al snel werd opgeschaald naar grote brand en vervolgens zeer grote brand. Daarnaast werd er opgeschaald naar GRIP2 voor de coördinatie van het incident.

De Dordtse vuurwerkshow op het Drierivierenpunt ging uiteindelijk toch door, nadat eerder was meegedeeld dat de show was afgelast vanwege de harde wind.