Nieuwjaarsconcert Excelsior is eerste na twee jaar

0
262
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – De muzikanten van het Groot Orkest van Excelsior Papendrecht zijn nog aan het bijkomen van hun kerstshow van afgelopen zaterdag, maar mogen zich tegelijkertijd opmaken voor het ‘traditionele’ nieuwjaarsconcert op 14 januari in theater de Willem. Het is het eerste Nieuwjaarsconcert na de pandemie.

“Traditioneel tussen aanhalingstekens” vertelt Alex Romijn van het orkest uit Papendrecht. “Het nieuwjaarsconcert mogen we een traditie noemen omdat dit onze langstlopende en meest succesvolle concertreeks is, maar traditioneel zal het dit jaar zeker niet zijn”, vervolgt Romijn. “De afgelopen twee jaar heeft het nieuwjaarsconcert vanwege coronaperikelen niet door kunnen gaan. Dat betekent dat we maar liefst twee jaar aan het concept, het programma en de productie hebben kunnen werken. Het kan dan ook niet anders dan dat het een groot succes wordt”, aldus Romijn.

Het orkest onder leiding van dirigent Ruud Welle zal zich van zijn meest veelzijdige kant laten zien. Het zal daarnaast ook het podium delen met maar liefst twee zangers, Roman van der Werff en Tessa Bons. De muziek zal dit jaar in het teken staan van Amerikaanse en Franse invloeden, al zullen de echte ‘nieuwjaar klassiekers’ niet ontbreken. Een muzikaal interessante combinatie en een solide basis voor een fantastische muzikale avond.

Het nieuwjaarsconcert is al jaren een traditie en is de feestelijke, muzikale en professionele opening van het nieuwe jaar door het orkest van Excelsior.

plaats: Theater De Willem
datum: 14 januari
aanvang: 20:15 uur

Kaarten zijn te koop via www.excelsiorpapendrecht.nl en www.theaterdewillem.nl, of aan de kassa van Theater De Willem.