Minder schade tijdens jaarwisseling

0
260

PAPENDRECHT – De schade aan gemeentelijke eigendommen tijdens de jaarwisseling is dit een stuk lager uitgevallen dan vorig jaar. Dit schrijft De Klaroen.

De tot nu toe geconstateerde schade deze jaarwisseling, inclusief manuren om deze te herstellen, bedraagt 4631 euro. De schade van de vorige jaarwisseling bedroeg 10.290 euro. Dit bedrag was zelfs nog exclusief de vernieling van 20.000 euro van het kunstgrasveld bij VV Drechtstreek in de nacht van 1 op 2 januari 2022.

Gemoedelijk en rustig
De jaarwisseling van vorige week is in Papendrecht dus rustig verlopen. Er is geen sprake geweest van dreiging of geweld tegen hulpverleners. De brandweer is zesmaal uitgerukt voor (kleine) buitenbranden. In de nacht van de jaarwisseling hebben de boa’s en beveiligers extra aandacht gehad voor verschillende locaties in de gemeente, zoals de plekken waar vluchtelingen worden en zijn opgevangen, sportvelden, parken en vuurwerkvrije zones. Op verschillende bekende plekken was het druk met groepjes jongeren, maar de sfeer was gemoedelijk en rustig.

Aan het begin van de avond was er een stroomstoring van een klein uur in de wijk Kraaihoek/Middenpolder. Dit heeft niet tot grote problemen geleid. Verder is er een poging gedaan om een flitspaal op de Burgemeester Keijzerweg in de brand te steken. In verband hiermee zijn verschillende jongeren door de politie gehoord.

Tijdens de vuurwerkshow op het Drierivierenpunt om 00.00 uur vuurwerk was het niet druk op de Slobbengorsweg met kijkers naar het vuurwerk. Er zijn ongeveer 100 bezoekers geteld en de ingezette verkeersregelaars waren voldoende omdat een groot deel van de bezoekers met de fiets of te voet kwam. Er was geen parkeeroverlast.

Aanhouding
Bij de politie zijn in totaal 18 meldingen met betrekking tot Papendrecht binnengekomen. Meer dan de helft hiervan was gerelateerd aan vuurwerk(overlast). Er heeft één aanhouding plaatsgevonden. Dit gebeurde in de Seringenstraat en heeft te maken met een vernieling aan een woning. Dit betrof overigens niet de toekomstige opvanglocatie.

Er zijn zeven afvalbakken en acht verkeersborden vernield. Verder zijn het kunstgras en de pingpongtafel aan de Berkenhof deels beschadigd. Een andere grote schadepost is de kapotte kerstverlichting op de rotonde Veerweg/Vrijheer van Eslaan (800 euro).

Dit is een verhaal van Het Kontakt/De Klaroen