Kinderverhalen schrijven of plezier in schrijven

0
157

PAPENDRECHT – Met het schrijven van verhalen voor kinderen breng je de creativiteit in jezelf naar boven. Je schrijft over een wereld waarin kan gebeuren wat jij wilt. Of je alleen je verhalen wilt opschrijven voor de kleinkinderen, of droomt van jouw kinderboek in de boekwinkel, je bent van harte welkom bij deze cursus. Bij de lessen komen diverse onderwerpen aan bod, zoals de opbouw van een verhaal, schrijfstijl, voor welke doelgroep schrijf je en hoe kun je publiceren.

De docente, Bianca Nederlof, schreef zelf inmiddels diverse kinderboeken en twee thrillers voor volwassenen. Tijdens de les behandelt de docent de theorie en gaan de cursisten aan de slag met een korte schrijfopdracht. Ook is er ruimte voor vragen en inbreng van de cursisten. Aan het eind van de les wordt een huiswerkopdracht meegegeven, want schrijven leer je vooral door het te doen. Er zit steeds twee weken tussen de lessen, zodat er voldoende tijd is om aan je eigen verhaal te werken.

Aan het eind van de cursus heb je een idee voor een verhaal uitgewerkt en kun je thuis verder aan de slag met het schrijven met behulp van de geleerde technieken.

4 dinsdagavonden vanaf 31 januari
Aanvangstijd 19:30 uur (tot 21:30)
Vervolglessen: 14 febr, 7 en 21 maart
Prijs: € 78,50
Docente: Bianca Nederlof

Informatie en inschrijving.

De start van deze cursus: men neme pen en papier, een interessante schrijfopdracht én een deadline. Wat ga jij ervan maken? De schrijver in je wordt uitgedaagd. Je fantasie wordt aan het werk gezet, tijd om heel lang na te denken is er niet. Je zet je pen op het papier, en begint te schrijven.

Deze cursus vormt een vervolg op de cursus Levensverhaal schrijven van Jet Hoogerwaard, maar kan ook door nieuwkomers gevolgd worden. In deze cursus ligt de nadruk nog meer op plezier in schrijven en het ontdekken van jouw (verborgen?) talent. Daarnaast leer je natuurlijk heel wat bij. Hoe breng je spanning in je verhalen? Wanneer ben je een goede schrijver? Wat zijn de valkuilen bij het schrijven van een verhaal? Nog veel meer onderwerpen komen aan bod. Men gaat met plezier aan de slag met het schrijven. En wie weet, misschien komt jouw verborgen talent wel naar boven. Ben je al aan het schrijven, voor jezelf of voor een breder publiek? Alles wat je leert kun je toepassen op je eigen werk. Zo word je een nóg betere schrijver.

Jet Hoogerwaard begeleidde onder andere tientallen auteurs bij het schrijven en uitbrengen van hun boek. Zij schrijft zelf verhalen voor het levensverhalentijdschrift Mijn Geheim én zij is de co-auteur van Schrijf je boek in 1 jaar, een boek vol met praktische schrijftips. Eind 2020 bracht zij haar eigen levensverhaal uit met de roman De Kaper.

5 woensdagmiddagen vanaf 8 februari
Aanvangstijd 14.00 uur (tot 16.00 uur)
Vervolglessen: 22 febr, 8 en 22 mrt én 5 april
Prijs: € 117,50
Docente: Jet Hoogerwaard

Informatie en inschrijving.