Politie maakt identiteit bekend van verdachte schietpartij winkel

0
380
Foto Minh Nghia Vuong: politie

REGIO – De politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de man die verdacht wordt van de zeer gewelddadige schietpartij bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht. Het gaat om de 49-jarige Minh Nghia Vuong.

De man wordt ervan verdacht gistermiddag een moeder en haar dochter te hebben neergeschoten op een drukke parkeerplaats van het winkelcentrum. Dit gebeurde rond 13:45 uur.

De slachtoffers zijn een 66-jarige vrouw uit Dordrecht en een 38-jarige vrouw uit Rotterdam. De moeder overleed ter plekke, de dochter werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De schutter wist te ontkomen.

Signalement
De man naar wie de politie op zoek is heeft een licht getinte huid, is 1.70 meter lang, heeft een normaal postuur en kort zwart haar. Tijdens het incident droeg hij een donkere jas van het model parka, daaronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. Vuong heeft de bijnaam ‘Lucky’ en is de ex-partner van de 38-jarige vrouw.

De man is vlucht- en vuurwapengevaarlijk. Mensen die de verdachte zien of informatie hebben over zijn verblijfplaats, worden opgeroepen om de man niet zelf te benaderen, maar contact op te nemen met de politie.