Excelsior: derde album op Spotify

0
100

PAPENDRECHT – Afgelopen 14 januari wist Het Groot Orkest van Excelsior het publiek nog te overdonderen met haar nieuwjaarsconcert en nu laten de muzikanten van dit orkest opnieuw van zich horen, maar deze keer via de digitale kanalen. Het orkest uit Papendrecht heeft afgelopen vrijdag haar derde album op Spotify gereleased.

Het album bestaat uit maar liefst zes nummers en bevat instrumentale nummers als ‘Paris Montmartre’ en het ter ere van Excelsior gecomponeerde ‘Dijkwerken’, een ode aan Papendrecht en 100 jaar Excelsior. Ook de veelzijdigheid waarom het orkest zo geroemd wordt, is te horen op dit album door een verrassende verzameling muziekstijlen: van klassiek tot Franse chansons en van Afrikaanse muziek tot de hits van Elvis Presley. Het is een album met het accent op veelzijdigheid en in een eigentijdse setting, met titels als het prachtige ‘Je Suis Malade’ en ‘Le Temps des Cathédrales’ en het indrukwekkende ‘Baba Yetu’.

Het orkest heeft voor deze release de samenwerking gezocht met zangers Roman van der Werff en Tessa Bons en het koor Anthem. Zij zijn afwisselend te horen met het orkest. Het orkest van Excelsior staat onder leiding van dirigent Ruud Welle garant voor passie, energie en hoge kwaliteit voor een breed publiek, wat terug te horen is op dit studio album, dat te beluisteren is op Spotify en vele andere wereldwijde streamingsdiensten zoals Apple Music, YouTube Music, en Amazon Music.