Verdachte schietpartij komt uit Dordrecht

0
299
Foto: Rijnmond

REGIO – De 49-jarige verdachte van de dodelijke schietpartij bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht komt uit Dordrecht. Dat heeft burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht maandagochtend verteld op Radio Rijnmond. Het gemeentehuis is open voor iedereen die er behoefte aan heeft.

“Mijn gedachten zijn en blijven natuurlijk vooral bij de slachtoffers en hun familie”, vertelt Van der Loo, die nog altijd diep is geraakt. Na de schietpartij heeft hij allerlei mensen gesproken. “Dat is de prioriteit: aandacht geven aan mensen, verhalen ophalen en luisteren. Je moet mensen aan het woord laten.”

De burgemeester van Zwijndrecht heeft geen contact met de getroffen familie. Wel merkt Van der Loo dat iedereen is aangedaan na de schietpartij. “Al die mensen zal ik aandacht geven. Ik zal bij de mensen hier in de buurt een brief in de brievenbus doen en met hen spreken als daar behoefte aan is.” Ook staat Slachtofferhulp paraat voor de mensen die daar behoefte aan hebben.

Van der Loo wordt op de hoogte gehouden van de klopjacht die is gestart op de verdachte Minh Nghia Vuong. “Ik ben uitstekend geïnformeerd door politie en justitie”, zegt de burgemeester. “Kort na het incident ben ik met adviseurs samengekomen om de situatie te beoordelen. Dat doen we deze ochtend ook. We zullen op een zorgvuldige manier alles in kaart brengen om te kijken wat we moeten doen.”

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.