Vluchtauto verdachte schietpartij gevonden; politie zoekt nu naar Skoda Octavia

0
319
Foto Minh Nghia Vuong: politie

REGIO – De politie heeft zondagnacht de vluchtauto gevonden van Minh Nghia Vuong, die zaterdagmiddag in Zwijndrecht zijn ex-vriendin en ex-schoonmoeder neerschoot. Uiteindelijk vond de politie zijn auto op de Veldslahof, vlakbij het station in Zwijndrecht.

De auto is veiliggesteld en wordt onderzocht. De politie vermoedt dat Vuong nu gebruik maakt van een grijze Skoda Octavia met kenteken KV-121-F.

Met zichtbare en onzichtbare middelen heeft de politie de afgelopen dagen gezocht naar de 49-jarige verdachte. Afgelopen dagen zijn er diverse instappen geweest met betrekking tot het onderzoek, maar Vuong is nog altijd voortvluchtig.

Volgens De Telegraaf is Vuong pas sinds vier maanden af van toezicht van de reclassering. Hij was sinds juni 2020 op vrije voeten, na het uitzitten van een straf van zeven jaar voor het plannen en plegen van gewelddadige overvallen. Hij was al in 2001 in beeld bij politie en justitie, als lid van een criminele bende die juweliers overvalt, schrijft het AD.

Bel 112, verdachte niet benaderen
Bij de tips zijn tientallen tips binnengekomen over Vuong, die inmiddels ook internationaal gesignaleerd staat. De politie komt graag met iedereen in contact die ook tips, informatie of camerabeelden heeft. De politie benadrukt om direct 112 te bellen als iemand de grijze Skoda Octavia ziet, maar Vuong niet zelf te benaderen.

Dit is een verhaal van onze streekredactie omroepen Drechtsteden.