Tweede vluchtauto ‘Lucky’ ook gevonden

0
213
Foto: politie

REGIO – De politie heeft dinsdagochtend de tweede vluchtauto van de verdachte van de schietpartij in Zwijndrecht aangetroffen op de Kuinder in Rotterdam-Zevenkamp. Het gaat om de grijze Skoda Octavia. De 49-jarige verdachte, Minh Nghia Vuong, alias ‘Lucky’, is nog steeds spoorloos.

De politie meldt dat de auto mede is gevonden dankzij tips en roept getuigen en mensen met camerabeelden op zich te melden. Op dit moment onderzoekt de politie hoelang de auto al op de Kuinder staat.

Bij de schietpartij bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht op zaterdag 21 januari kwam een 66-jarige vrouw om het leven. Haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond. De eerste vluchtauto van de verdachte werd maandagmiddag al gevonden op de Veldslahof in Zwijndrecht. Daarop verspreidde de politie het bericht dat Vuong waarschijnlijk gebruikmaakte van een grijze Skoda Octavia. Die auto is dus nu gevonden.

Inmiddels zitten twintig rechercheurs op de zaak. In het onderzoek zijn tips van groot belang. De politie benadrukt dat Vuong vuurwapen- en vluchtgevaarlijk is. Het is dus belangrijk hem niet zelf te benaderen.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.