Papendrecht bekert verder

0
226

PAPENDRECHT – Papendrecht heeft zich op het eigen Slobbengors op dinsdagavond 24 januari geplaatst bij de laatste 32 ploegen die nog strijden om de districtsbeker. In een sportieve wedstrijd tegen het in de eerste klasse uitkomende LRC werden de strafschoppen beter genomen door de tweedeklasser. Het eerste deel van de wedstrijd had LRC het betere van het spel. Dit resulteerde in de 20e minuut in de 0-1. Uit een vrije bal kon Timo Lutters geheel vrijstaand simpel de bal achter Papendrecht-goalie Roy Rijntjes koppen. Papendrecht creëerde wat kleine kansjes maar werd niet echt gevaarlijk. LRC was vlak voor rust nog dicht bij de 0-2 maar de bal werd na een klutssituatie in het strafschopgebied naast het doel geschoten.

Na de rust schoot Papendrecht uit de startblokken. Binnen twee minuten konden de rood-zwarten juichen. Een snelle uitbraak over de linkerkant bracht Jarden van Ek alleen voor het doel van LRC. De linksbuiten maakte de kans koelbloedig af. Papendrecht ging op jacht naar de voorsprong en drukte LRC achteruit maar tot grote kansen leidde dat niet. De laatste tien minuten pakten de Leerdammers weer het initiatief maar ook zij kwamen niet tot scoren. Strafschoppen moesten daarom de beslissing brengen.

Papendrecht-aanvoerder Xavier Leenheer mocht starten. Hij schoot onberispelijk raak. Frukan Cetin deed dit namens LRC vervolgens ook. Jim Ruiz bracht de score in de penaltyreeks op 2-1 met een geweldige bal in de kruising. De strafschop van Maikel van de Water werd gestopt door Roy Rijntjes waarna Cees Baars de 3-1 op het bord zette. Bauke Bakker zorgde voor de 3-2. Jarden van Ek schoot keurig de 4-2 keurig binnen. Sil van Putten hield het hoofd koel en passeerde Roy Rijntjes. Donovan Stewart kon de wedstrijd beslissen maar zijn elfmeter werd gekeerd door de LRC-keeper. Mark den Hartogh kon de stand gelijktrekken maar met weer een prima redding zorgde Roy Rijntjes ervoor dat Papendrecht verder bekert.