Jan Heijkoop beëdigd als waarnemend burgemeester Alblasserdam

0
206
Foto: aangeleverd

ALBLASSERDAM – Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft op 26 januari Jan Heijkoop beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Alblasserdam. De benoeming gaat in op 31 januari.

Op 31 januari stopt Jaap Paans als kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Alblasserdam. Naar verwachting zal de nieuwe kroonbenoemde burgemeester op 30 maart aantreden. Op verzoek van de commissaris en in goed overleg met de fractievoorzitters zal Heijkoop het tijdelijke waarnemerschap in Alblasserdam op zich nemen naast zijn waarnemerschap in Hendrik-Ido-Ambacht.

Jan Heijkoop kent Alblasserdam goed. Tussen 2014 en 2015 was hij er eerder waarnemend burgemeester. Hij heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Vanaf 1 december 2022 is hij waarnemend burgemeester van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Tot 1 december was hij in deze gemeente sinds 2012 de kroonbenoemde burgemeester. Hiervoor was hij waarnemend burgemeester in de voormalige gemeenten Cromstrijen en Oostflakkee en daarvoor lid van Gedeputeerde Staten Zuid-Holland.