9 Februari start een wandelgroep vanuit de Wilgendonk

0
381
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – De stuurgroep van het Vitaliteitsakkoord heeft de ambitie om van Papendrecht een wandelstad te maken. De gemeente geheel wandelgroep dekkend maken is hier een uitwerking van. In het gebied rondom de Wilgendonk ziet de stuurgroep een kans om met een wandelgroep te starten.

Vanaf donderdag 9 februari zal er wekelijks vanuit winkelcentrum de Wilgendonk (ingang bij de Kwalitaria) gewandeld gaan worden. John van der Sluis zal in de eerste periode zorgen voor de professionele begeleiding en invulling van de wandelingen.

Dagelijks wandelen verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Daarnaast verbetert het de conditie van hart en bloedvaten. Wie veel wandelt, vergroot het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen. Dagelijks wandelen verlaagt het risico op diabetes type 2 met maar liefst 58 procent.

Wil jij vanaf donderdag 9 februari mee wandelen?
De wandelingen starten om 10.00 uur bij de ingang van winkelcentrum Wilgendonk aan de kant van de Kwalitaria, en duren een uur. Na de wandeling is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een kopje koffie of thee. Als je mee wilt wandelen, laat dan een berichtje achter bij initiatiefneemster Gerdie Haage via g.haage@live.nl, 06 – 18 26 83 00 of kom gewoon naar de Kwalitaria.

Heb je ook een mooi idee dat aansluit bij het Vitaliteitakkoord en heb je daar nog ondersteuning bij nodig? Neem contact op met Marvin Straver van Team Sportservice Papendrecht via mstraver@teamsportservice.nl.