Tientallen 2kg tanks lachgas gedumpt in Alblasserdam

0
308
Foto: politie

ALBLASSERDAM – Langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam zijn 44 grote tanks lachgas in het gras gevonden. Die waren daar gedumpt. Het zijn metalen tanks met een inhoud van 2 kilo N2O, oftewel lachgas. Uit een zo’n tank kunnen tussen de 200 en 250 ballonnetjes met lachgas worden gevuld. In de berm lag dus voor zo’n 9 duizend ballonnetjes aan lachgas.

Na wat overleg over wie de tanks weg mocht halen (het gaat formeel om een gevaarlijke stof) heeft de politie de tanks uiteindelijk meegenomen. In een aantal tanks zat nog wat gas. Deze flessen zijn ontworpen voor eenmalig gebruik, ze worden voor rond de 50 euro verkocht als ‘wegwerptank’. Je kunt ze dus niet navullen.

De tanks lagen bij het watertje Rijzenwiel naast de dijk. Wie ze daar heeft gedumpt is onbekend, ze werden gezien door buurtbewoners, die de politie belden.

Voor foto’s klik hier.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.