Drechtstreek klimt naar de vierde plek

0
248

HARDINXVELD – Drechtstreek heeft na een 0-1 overwinning de vierde plek op de ranglijst bereikt. Het doelpunt van Koen Lighaam in de 29ste minuut bleek de winnende goal te zijn in een wedstrijd waarin beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht hielden.

In het duel tussen twee ploegen die aansluiting bij de top van 3e klasse D zoeken, streden Hardinxveld en Drechtstreek fel om de punten. Beide ploegen traden aan zonder enkele basisspelers. Bij Hardinxveld ontbraken Lex de Gier en Collin de Kok, bij Drechtstreek Joris Moesman, Mark Kunst en Thijs den Dunnen.

De Papendrechters wisten vanaf de start van de wedstrijd goed georganiseerd aan te vallen en ook de verdediging met de voor Joris Moesman invallende Lars Koorevaar stond goed. Hardinxveld kwam er eenvoudigweg niet doorheen. Het duurde tot de 29ste minuut voordat een snelle uitbraak van Ties van Aggelen over rechts aan Koen Lighaam de kans gaf om diens voorzet in te tikken. Doelman Marc Koning werd gepasseerd en de stand kwam op 0-1. Na dat doelpunt drong de ploeg van Theo de Boon wel aan op zoek naar de gelijkmaker maar verdedigend lieten Dion Warner, Jorn van Drimmelen, Patrick Kunst en Luuk Bouw zich niet verrassen. Hardinxveld zette wel druk, maar echte grote kansen bleven uit.

Bij de start van de tweede helft liet Hardinxveld zien dat het bereid was om keihard te knokken om terug te komen. Het kwam zeer fel uit de kleedkamer. Dat leidde tot een soms wat grimmige sfeer in het veld waarbij stevige duels niet ontbraken. De druk op de defensie werd steeds groter, maar men wist stand te houden en de voorsprong bleef gehandhaafd. Met het geleidelijk inbrengen van vijf wissels, waarvan de drie junioren Jordy van Walsem, Nik Semcesen en Nigel de Deugd, wist coach Paul Koster het tij te keren. Drechtstreek nam het initiatief weer over en slaagde er in om de drie zo gewenste punten te verzilveren.

Mede door de afgelasting van de wedstrijd tussen HSSC’61 en Meerkerk staat Drechtstreek nu op de vierde plaats met 22 punten. Komende zaterdag speelt Drechtstreek opnieuw uit, dan in Everdingen tegen Everstein.