Vrachtwagen plet bestelbus op A15

0
310
Foto: Rijkswaterstaat

REGIO – Op een viaduct in de A15 ter hoogte van Gorkum is maandagochtend een vrachtwagen naar beneden gestort. Het voertuig kwam terecht op een bestelbusje, dat op dat moment passeerde. Het drama speelde zich af op de lager gelegen Zandkade. De vrachtwagen zou kort daarvoor op de vluchtstrook tegen een personenauto aangereden zijn. Als door een wonder raakten de slachtoffers lichtgewond.

De cabine van de vrachtwagen is zwaar beschadigd en het voorste deel van de bestelbus is onder de oplegger van de vrachtwagen terechtgekomen. De veiligheidsregio laat weten dat de twee bestuurders met lichte verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. De vrachtwagen vervoerde ziekenhuisafval.

‘Botsing op vluchtstrook’
Een automobilist die achter de vrachtwagen op de A15 reed, zegt dat de truck in botsing kwam met een auto op de vluchtstrook. De vrachtwagenbestuurder verloor daardoor de macht over het stuur, en reed dwars door de vangrail het viaduct af. De veiligheidsregio kan deze toedracht nog niet bevestigen.

De politie heeft vanwege het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk de rechterrijstrook van de A15 afgesloten. Tussen Sliedrecht-West en Gorkum staat een lange file. Rond 12 uur was die 5 kilometer lang. De weg ging om 12:45 uur weer open. Rijkswaterstaat zal vanavond nog reparaties uitvoeren.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.