Wie wint het ToBe Solisten Concours 2023?

0
256
ToBe-Solisten-Concours-deelnemer-2022-foto-Danny-van-der-Weck

DORDRECHT – Tweeëntwintig talentvolle muzikanten uit de regio doen mee aan het ToBe Solisten Concours op zaterdag 4 februari in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. Het concours is ingedeeld in drie blokken, het eerste blok start om 11:00 uur. Rond 14:30 uur wordt de dag afgesloten. Kaartjes kosten €5,00 en zijn te koop via tobe.nl/agenda. Iedereen is van harte welkom.

Voor de negende keer organiseert ToBe alweer het Solisten Concours. Voor deze editie hebben zich tweeëntwintig muzikale talenten, ook niet-ToBe leerlingen, ingeschreven. De jongste solist is 8 jaar en neemt in z’n eentje plaats op het grote podium van Ketel 2.

Programma
Op het programma staan onder andere deelnemers uit Dordrecht, Papendrecht, HI Ambacht, Rhoon, Ameide, Klaaswaal en Rotterdam. Zij spelen moderne en klassiek stukken op viool, piano, saxofoon en harp.

Prijzen
Er zijn drie categorieën: tot en met 12 jaar, van 13 t/m 17 jaar en 18 t/m 24 jaar. Per categorie zijn er prijzen te winnen: geldprijzen, prijzen van Muziektheater Hollands Diep en van Codarts. De vakkundige jury beoordeelt de gespeelde werken op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. In de jury zitten Casper van Nugteren (ToBe docent en dirigent) en David Prins (artistiek directeur Muziektheater Hollands Diep).

Kaartjes voor de hele dag kosten € 5,00 en zijn te koop via www.tobe.nl/agenda, hier is ook het volledige programma te vinden.
Kijk voor meer informatie op www.tobe.nl/nieuws.