Alarm in Dordtse gevangenis door vernielde verwarmingsbuis

0
320
Foto: PI Dordrecht

DORDRECHT – Brandweer, politie, de ambulancedienst en de traumahelikopter zijn donderdagavond 2 februari opgeroepen voor een incident en mogelijke brand in de gevangenis aan de Kerkeplaat in Dordrecht.

In de eigen cel had een gevangene een verwarmingsleiding van de muur getrokken. Hierdoor ontstond een gevaarlijke hoeveelheid hete stoom, die een automatisch alarm deed afgaan. Over de beweegredenen van de gevangene is nog niets bekend. Volgens een woordvoerder van de brandweer is er niemand gewond geraakt en er is geen brand ontstaan. Zo kon het incident vrij snel worden opgelost.

Toch leek er, net nadat het personeel van de traumahelikopter terug was gebracht bij de helikopter, wederom iets niet goed te gaan in de gevangenis. Het Mobiel Medisch Team en de brandweer zijn daarop rond 22:10 nog een keer naar binnen gegaan bij de gevangenis. Die is in tweede instantie ook vrij van gevaar verklaard.

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.