‘Back to Vinyl’: kaartverkoop start op 11 februari

0
189
Foto: aangeleverd

ALBLASSERDAM – Ook in 2023 staat het platenfeest Back to Vinyl weer twee keer op de uitgaansagenda. Op zaterdag 18 maart is de bovenverdieping van Landvast het decor voor het vinylfestijn, waarbij alle muziek uitsluitend vanaf LP of single komt. De kaartverkoop start op 11 februari om 10 uur.

Back to Vinyl is meer dan alleen een feestje waar de muziek wordt gedraaid uit een grijs hitverleden. “Het feest is ook de plek waar iedereen die in de vorige eeuw naar de disco ging elkaar weer ontmoet. En het blijft niet alleen bij die groep; ook jongeren weten de weg te vinden naar Back to Vinyl, want misschien wordt 70 procent van onze platen ook tijdens het foute uur van Qmusic gedraaid, waardoor het voor iedereen heel herkenbaar is,” meldt mede-organisator Ariejan Boon desgevraagd.

Unieke sfeer
De muziek die gedraaid wordt komt uit de jaren 60/70/80 en soms weleens een vleugje 90. In de bovenruimte van Landvast worden zoals gebruikelijk twee ruimtes ingericht, waar twee stijlen muziek worden gedraaid. Nabij de Kraan 3 bar draaien Harry Kemp en Ben Bochanen de classic rock; in de zaal ernaast laten Lykele Bokhorst en Ariejan Boon de bezoekers lekker losgaan op soul/disco. “Juist door het aanbieden van verschillende muziekstijlen en zo dicht bij elkaar, blijft ons concept bijzonder en vertrouwd voor de bezoekers, die het heerlijk vinden om van de ene naar de andere ruimte gaan,’ zegt Boon. ‘Maar het is vooral de goedmoedige en uitgelaten sfeer die het feest uniek maakt.”

Kaartverkoop
De kaartverkoop start op zaterdag 11 februari precies om 10 uur. Kaartjes zijn alleen te koop bij Landvast. Dat kan zowel aan de balie als via de website www.landvast.nl. Het feest op 18 maart start om 21:30 uur, de zaal is open om 21:00 uur.