Kiltunnel erg druk door afsluiten Heinenoordtunnel

0
377
Foto Heinenoordtunnel: Rijkswaterstaat

HOEKSCHE WAARD – Door de afsluiting van de Heinenoordtunnel staan in de Hoeksche Waard op veel wegen lange files. De tunnel is in de richting van Rotterdam dicht vanwege werkzaamheden. De meest voor de hand liggende omleiding gaat door de Kiltunnel naar Dordrecht, via de N217. Daar is de vertraging inmiddels opgelopen tot meer dan veertig minuten. Ook op binnenwegen is het momenteel drukker dan normaal.

Op de Facebook-pagina van Rijnmond schrijft Mary Zevenbergen: ‘Het is een zootje op N217 richting Kiltunnel, vanaf Puttershoek staat al een file en op de aanvoerwegen daar naartoe ook zeer druk. Wij zijn omgekeerd!!! Kwam ook nog een ambulance met sirenes tegemoet die er nauwelijks door kon. Dit is echt een heel groot drama voor iedereen.’

De Heinenoordtunnel is in noordelijke richting dicht tot maandagochtend 05:00 uur. De renovatie is onderdeel van een groter project, dat tot eind 2024 duurt. De tunnel is daarom vaker dicht. Vrijdag 10 februari zal de tunnel opnieuw in het weekend gesloten zijn.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.