Weer winst voor Drechtstreek

0
289

EVERDINGEN – Drechtstreek heeft opnieuw drie punten veroverd, ditmaal in de uitwedstrijd tegen Everstein. Door de 1-3 overwinning staat Drechtstreek nu eerste in de 2e periode met 12 punten voor De Alblas met 10 punten, beide uit vijf wedstrijden. Bij goede resultaten in de komende wedstrijden is er hierdoor wellicht uitzicht op een periodetitel.

In het eerste deel van de wedstrijd tegen Everstein was Drechtstreek de ploeg met de meeste kansen. Al in de 5de minuut had Ties van Aggelen de kans om de 0-1 te scoren maar zijn schot ging net naast het doel van Everstein keeper Ricardo de Keijzer. Drechtstreek zette flink druk en het doelpunt van Max Voogelaar na een kwartier spelen kwam dan ook niet als een verrassing. Voogelaar stond goed opgesteld bij een fraaie voorzet over rechts van Ties van Aggelen en kon diens voorzet met een diagonaal schot keihard binnen schieten: 0-1. Er volgden nog enkele aardige mogelijkheden voor Drechtstreek maar daaruit werd niet gescoord. Vervelend en volledig onnodig was het vervolgens dat Everstein speler Erik Bergshoeff halverwege de eerste helft met een keiharde tackle op de enkels van Ties van Aggelen de wedstrijd een rode kaart kreeg voorgehouden door scheidsrechter Addy IJzerman. Bergshoeff raakte de enkels van Ties van Aggelen zo hard dat hij geblesseerd het veld moest verlaten. Gevreesd wordt dat hij enige tijd niet zal kunnen spelen.

In de eerste helft werd niet meer gescoord ook al waren er zeker kansen voor Drechtstreek. Doelman Lars Koorevaar had echter weinig moeite om de spaarzame aanvallen van Everstein af te slaan.

Na rust was het zelfde spelbeeld te zien. Drechtstreek had een licht veldoverwicht en Everstein kon nauwelijks gevaar aanrichten. Na acht minuten in de tweede helft scoorde Koen Lighaam met een hard schot over links nog de 0-2 en de wedstrijd leek gespeeld. Het leek er op dat Drechtstreek ook in het laatste kwartier de wedstrijd dicteerde maar daar dacht Joran het Lam van Everstein anders over. Hij kopte tien minuten voor het eind de aansluitende 1-2 achter doelman Koorevaar. De sfeer in de wedstrijd kantelde en Everstein ging vol voor de gelijkmaker maar Drechtstreek richtte zich weer op toen Job van Vliet vanaf eigen helft komend nog enkele Everstein verdedigers op een bijna lege speelhelft wist te omspelen. Hij ging alleen door en schoot op koele wijze de 1-3 binnen. Daarmee werd de winst veilig gesteld.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen Meerkerk de eerste returnwedstrijd van dit seizoen op eigen veld. De uitwedstrijd in Meerkerk op 1 oktober jl. werd met 4-2 verloren na een zeer rommelig einde. Meerkerk heeft nu 24 punten en Drechtstreek 25, maar Meerkerk heeft een wedstrijd minder gespeeld. De ploegen ontlopen elkaar dus nauwelijks en dat zou zo maar kunnen leiden tot een zeer interessante wedstrijd. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.