Papendrecht zorgt voor winst op Wieldrecht

0
245
Foto: Edwin Schreurs

PAPENDRECHT – Op zaterdag 4 februari besliste Papendrecht de thuiswedstrijd al in het eerste kwartier. Wieldrecht begon erg slap aan de wedstrijd en zorgde zelf voor de eerste mogelijkheid om te scoren voor Papendrecht. In de eerste minuut onderschept Jarden van Ek een terugspeelbal. Oog in oog met Wieldrecht-goalie Marnix van Vuuren lukte het de linkerspits niet om de 1-0 op het bord te zetten. Niet veel later was het toch 1-0 nadat Lorenzo van Wijk de diepte was ingestuurd. Met een bekeken schot verraste hij Marnix van Vuuren in de korte hoek. Binnen 10 minuten werd de voorsprong verdubbeld. Lorenzo van Wijk veroverde halverwege de helft van Wieldrecht de bal waarna hij Jarden van Ek alleen voor het doel zette. Van Ek schoof de 2-0 in het net.

Het werd uiteindelijk 3-0. Druk zetten leverde Papendrecht de bal weer op. Een voorzet vanaf de achterlijn van Djerrel Saffignani na een steekbal van Xavier Leenheer werd door Jarden van Ek bij de tweede paal binnen gevolleerd. Er stonden toen 21 minuten op de klok. Wieldrecht liet vlak voor rust ook nog van zich horen. Een hard schot vanaf de rand van het zestienmetergebied werd gepakt door Roy Rijntjes.

Na de rust was een ander Wieldrecht te zijn. De Dordtenaren legden meer agressie in het spel waardoor ze het Papendrecht lastiger maakten. Het leverde een meer open wedstrijd op met kansen aan beide kanten. Papendrecht kreeg twee grote kansen maar Djerrel Saffignani en Lorenzo van Wijk kregen de bal niet tussen de palen. Aan de andere kant behoedde Roy Rijntjes met een paar reddingen de thuisploeg voor een tegentreffer. In de 62e minuut moest hij zich echter gewonnen geven. De Papendrecht-doelman was na een diepe bal net te laat zijn doel uit waardoor hij in botsing kwam met rechtsback Ruben Agostinho.

De wegspringende bal kon door Matthew van der Linden met een boog tegen de touwen gewerkt worden. Even gloorde er weer wat hoop in de ploeg van de bezoekers. In de slotfase liet Roy Rijntjes nog even zijn klasse zien. Eerst ranselde hij een vrije trap van de rand van de zestien uit zijn doel om even later in een worsteling voor zijn doel redding te brengen op een inzet van dichtbij.

Na het affluiten van de scheidrechter Danny van der Heide bleek Papendrecht verder uitgelopen te zijn op de concurrentie. Nummer 2 is nu GRC14 dat op acht punten staat met een wedstrijd meer gespeeld.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Leenheer, Nieveld (Tilroe), Saffignani, Van Wijk (Stewart), Van Ek, Van Gorp (Luciano).