Nieuwe burgemeester voorgedragen voor Alblasserdam

0
296
Foto: gemeente Dordrecht

ALBLASSERDAM – Jan Willem Boersma, ChristenUnie/SGP-raadslid in Dordrecht, is door de gemeenteraad van Alblasserdam maandagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester. Boersma volgt Jaap Paans op, die eind januari aftrad. Er solliciteerden elf personen naar deze functie, tien mannen en één vrouw.

Boersma bleek het beste te voldoen aan de opgestelde profielschets. Arco Strop, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “De heer Boersma combineert op een hele mooie manier twee elementen die voor ons belangrijk zijn. Aan de ene kant zijn weloverwogen, analytische aanpak, en aan de andere kant een sterk verbindend vermogen. We zijn verheugd met zijn kandidatuur als nieuwe burgemeester van Alblasserdam.”

De 55-jarige Boersman werk nu nog als strategisch beleidsadviseur in het veiligheidsdomein. Sinds 2018 zit hij voor de CU/SGP in Dordtse gemeenteraad. “Tijdens de procedure werd ik steeds een beetje meer verliefd op Alblasserdam,” vertelde Jan Willem Boersma tijdens de presentatie. “Dat was best spannend, want na de sollicitatiegesprekken werd het een tijdje stil. Maar gelukkig bleek het wederzijds. Ik wil de vertrouwenscommissie bedanken voor het vertrouwen in mij. Ik wil een burgemeester worden van alle Alblasserdammers en kijk erg uit naar de nadere kennismaking met het dorp.”

De komende twee maanden neemt Jan Heijkoop als waarnemend burgemeester de taken van Paans over, waarna Boersma aan zal treden. Boersma zal eerst nog formeel benoemd moeten worden door de Minister van Binnenlandse Zaken, maar deze volgt normaal gesproken de voordracht van de gemeenteraad.

Dit is een verhaal van Het Kontakt/De Klaroen en onze streekredactie omroepen Drechtsteden.