Gouden Naald start actie voor rampgebied in Turkije

0
279

PAPENDRECHT – De Gouden Naald Papendrecht is een inzamelingsactie gestart voor de slachtoffers in de aardbevingsgebieden in Turkije en Syrië.

Het dodental als gevolg van de aardbevingen van maandag is de afgelopen uren in Turkije gestegen van 2921 naar 3381, meldt de nieuwsorganisatie Anadolu, dat de rampenbestrijdingsdienst citeert. Met het meest recente aantal uit Syrië van 1444 doden daarbij opgeteld komt het totaal op 4825. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft gewaarschuwd dat het aantal doden de komende dagen kan oplopen tot ongeveer 20.000.

De situatie wordt voor de overlevenden nog bemoeilijkt doordat de temperatuur ’s nachts onder het vriespunt komt. Er is behoefte aan dekens, verzorgingsmiddelen, powerbanks, verwarmingsapparatuur en nog veel meer. Ook potjes en blikken voedsel mogen worden ingeleverd.

De Gouden Naald bevindt zich aan de Overtoompassage 10, tegenover de Lidl. De winkel is open van maandag t/m zaterdag, van 10 tot 17 uur. Bellen kan ook: 078- 645 62 47.