Lezing Vereniging Christiaan Huygens

0
284

PAPENDRECHT – Aanstaande vrijdag organiseert Vereniging Christiaan Huygens onderstaande lezing in het gebouw van de NVWA (start 20:00 uur), bezoek is gratis.

Datum: 10 februari: Rob van den Berg, Titel: Ruimtevaart en de toekomst van de mensheid.

Rob van den Berg, voormalig directeur Space Expo, ruimtevaartdeskundige, presenteert de laatste stand van zaken over wat ruimtevaart ons te bieden heeft.

Nog voordat de eerste mensen op de maan liepen, fantaseerden we al over reizen door het heelal. Na de laatste bemande maanlanding in 1972 zijn astronauten niet verder gereisd dan een paar honderd kilometer boven het aardoppervlak. Toch heeft de ruimtevaart sindsdien een grote ontwikkeling doorgemaakt en kunnen we niet meer zonder. Wereldwijde communicatie, navigatie, betere weersvoorspellingen en andere vormen van informatie worden door een groeiende vloot van satellieten mogelijk gemaakt. Ook zijn er plannen om binnenkort weer mensen naar de maan te brengen, en zelfs naar Mars en misschien nog verder. Wat betekent dit voor de toekomst van de mensheid?

Adres:
Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard (NVWA)
Matenaweg 1
Papendrecht