Druk bezocht afscheid van burgemeester Annemiek Jetten

0
348
Foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – Waarnemend burgemeester Annemiek Jetten heeft dinsdagavond afscheid genomen van Papendrecht. Dit gebeurde tijdens een goed bezochte receptie in de raadzaal van het gemeentehuis.

Veel Papendrechters, maar ook burgemeesters uit de regio kwamen met een attentie en een vriendelijk woord.

Kleur
Jan de Vries, burgemeester van Sliedrecht, hield een toespraak als voorzitter van twee burgemeesterskringen, waar ook een Papendrechtse burgemeester deel van uitmaakt. Uit zijn verhaal bleek waardering voor Jetten voor haar betrokkenheid en inzet. In de groep burgmeesters van de Drechtsteden was zij ook de enige vrouw en bracht zij kleur en flair te midden van alle grijze pakken. Overigens bleek uit zijn verhaal ook dat zo’n bijeenkomst van burgemeesters niet alleen zakelijk vergaderen betreft: De Vries memoreerde allerlei uitstapjes en andere ‘gezellige’ momenten.

Trijntje van Es sprak de vertrekkende burgemeester toe in haar rol van plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Toen Annemiek Jetten in juni 2021 kwam, liet ze weten als waarnemer alleen maar ‘op de winkel te zullen passen’. Volgens Van Es had zij deze ambitie totaal niet waargemaakt, want vanaf het begin was ze veel meer dan gewoon een waarnemer: Jetten was een full-time burgmeester en zette zich volledig in voor Papendrecht.

Foto: Hans Hulswit

Benaderbaar
Wim de Leur sprak als ‘gewone’ burger en prees Annemiek Jetten voor het feit dat zij zich in slechts ruim anderhalf jaar zo goed in de Papendrechtse samenleving had ingeleefd. Ook in zijn verhaal speelde het begrip ‘benaderbaar’ een belangrijke rol.

Annemiek Jetten was de dertiende burgemeester van Papendrecht sinds de heerlijkheid begin 20e eeuw een gemeente werd. De veertiende burgmeester, Margreet van Driel wordt woensdagavond geïnstalleerd tijdens een speciale vergadering van de gemeenteraad.