Ondernemers centrumgebied stemmen voor behoud BIZ

0
264

PAPENDRECHT – Het samenwerkingsverband Bedrijven Investerinszone (BIZ) op winkelpark de Meent en de overige delen van het centrum wordt met vijf jaar verlengd. Er is voldoende draagvlak voor het voortzetten van deze samenwerking. Dat bleek bij de onlangs gehouden draagvlakbijeenkomst. Met 72 stemmen voor en 9 tegen gaf een meerderheid van de ondernemers aan de BIZ te willen behouden. Van de vastgoedeigenaren gaven 84 van hen een stem voor en 4 stemden tegen.

De verlenging van de BIZ Centrum Papendrecht is met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2023 in werking. In deze samenwerking investeren ondernemers en vastgoedeigenaren van de panden gezamenlijk in de kwaliteit en samenwerking in het winkelgebied.

Johan Weeber, voorzitter van stichting BIZ Centrum Papendrecht: “We zijn verheugd dat de ondernemers in het centrumgebied vertrouwen hebben in de samenwerking en hun verantwoordelijkheid nemen om er samen voor te zorgen dat we in Papendrecht een sterk en aantrekkelijk centrum behouden”.

Wethouder Sophia de Keizer: “Als gemeente Papendrecht zijn we blij met deze uitkomst. Wij zien de noodzaak van intensieve samenwerking. Het voortzetten van de BIZ zorgt ervoor dat we samen met ondernemers en vastgoedeigenaren kunnen blijven werken aan het aantrekkelijk en competitief houden van ons centrumgebied”.

Ambities
Het bestuur van BIZ Centrum Papendrecht heeft voor de komende periode van 5 jaar ingezet op verschillende ambities waaronder:
• het behouden van 2-uur gratis parkeren in de parkeergarages.
• het organiseren van evenementen en entertainment.
• het centrum voorzien van seizoensdecoratie.
• het behouden van de centrummanager.
De beoogde uitwerking van deze ambities in het BIZ plan en meer informatie over de BIZ als samenwerkingsverband zijn terug te vinden op de gemeentelijke website www.papendrecht.nl/ondernemers