Papendrecht heeft nieuwe burgemeester: Margreet van Driel

0
529
Foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – Tijdens een speciale vergadering van de gemeenteraad is woensdagavond Margreet van Driel beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Papendrecht. Zij volgt daarmee Annemiek Jetten op, die vanaf juni 2021 waarnemend burgemeester was. Van Driel is de veertiende burgemeester in de geschiedenis van Papendrecht.

De ambtseed werd afgenomen door Commissaris van de Koning Jaap Smit. In zijn toespraak benadrukte hij dat een burgemeester het samen met alle anderen moet doen: de politiek, maar ook de burgers van onze gemeente.

Foto: Hans Hulswit

Leon van den Dool (CDA) sprak de nieuwe burgemeester toe namens de raad en de vertrouwenscommissie. Hij sprak over een ‘klik’ die er al snel wederzijds was. Wethouder Arno Janssen voerde het woord namens het college van Burgmeester en Wethouders en de Sliedrechtse burgemeester Jan de Vries sprak namens de overige burgmeesters in de regio. Als aardigheidje bracht hij een boord mee, dat een Papendrechtse wethouder ooit als 1 aprilgrap had opgehangen bij station Sliedrecht Baanhoek.

Trijntje van Es (D66) hing in haar rol van plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad de ambtsketting om bij de nieuwe burgemeester.

Foto: Hans Hulswit

In haar dankwoord vertelde Margreet van Driel dat de enthousiaste verhalen van Papendrechters die zij ontmoette toen zij voor het eerst op bezoek was in ons dorp haar inspireerden om te solliciteren als burgemeester.

Ook had de hele sollicitatieprocedure aangevoeld als een warm bad. “In de sollicitatie stond dat de gemeente op zoek was naar de beste burgemeester voor Papendrecht. Het ligt niet in mijn aard om dat te zeggen van mezelf. Ik wil er vooral gewoon zijn voor iedereen”, vertelde ze.

Ze benadrukte verder dat ze het belangrijk vindt dat het verminderde vertrouwen van burgers in de overheid hersteld wordt en dat ze zich daarvoor wil inzetten.

De receptie die volgde, was een gezellige aangelegenheid, waar velen de nieuwe burgemeester en haar echtgenoot Jacques van Doezum kwamen verwelkomen. Het paar hoopt in de zomer de nieuwe woning in Papendrecht te betrekken.