Tot donderdag 14 uur geen treinen op MerwedeLingelijn

0
222
Foto Corrado Francke, RTV Dordrecht

REGIO – Het is de vierde dag van de vijfdaagse staking van medewerkers in het streekvervoer. En voor het eerst rijden er geen treinen tussen Dordrecht en Geldermalsen en visa versa.

Buschauffeurs en treinmachinisten voeren deze week actie voor een hoger salaris en betere arbeidsomstandigheden, maar ze mogen zelf bepalen óf en wanneer ze het werk neerleggen. Sommigen kunnen het financieel niet opbrengen om te staken bijvoorbeeld.

Werkgever Qbuzz mag van te voren niet aan haar werknemers vragen of ze staken en daarom is het vooraf niet te voorspellen welke diensten gewoon rijden en welke niet. In Dordrecht viel de afgelopen dagen ongeveer een kwart van de buslijnen uit. De treinen op de MerwedeLingelijn reden nog wel, maar vanaf donderdagmorgen tot 14.00 uur in de middag dus niet.

“Wij willen graag een mooi beroep voor een fatsoenlijk salaris, met normale rij- en rusttijden”, legt Natasja Nieuwendorp Batenburg (stakingsleider namens FNV) uit. Woensdag was ze aanwezig bij de actie die gevoerd werd bij het busstation bij Dordrecht Centraal. “Ik hoef niemand te vertellen dat de energierekening omhoog is gegaan, dat mensen veel meer moeten gaan betalen voor boodschappen. Wij werken ontzettend onregelmatig, zeven dagen in de week. Wij hebben geen pakketjes achter ons, maar echte mensen. Het is een verantwoordelijk beroep waarbij je de hele dag bezig bent om ongelukken te voorkomen, het verkeer is een stuk drukker geworden dan voorheen.”

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.