Meest gemelde probleem in woonwijken is te hoge snelheid

0
199
Foto: Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland laat met Remwegdemo’s zien wat snelheid doet

AMERSFOORT/SLIEDRECHT – Het meest gemelde verkeersprobleem in woonwijken is de te hoge snelheid waarmee veel automobilisten door de wijk rijden. Veilig Verkeer Nederland heeft daarom besloten om buurtbewoners buurtacties aan te bieden. Eén van deze buurtacties is de Remwegdemo. De VVN Remwegdemo heeft tot doel bewoners te laten zien wat snelheid doet.

Op dinsdag 14 februari organiseert Veilig Verkeer Nederland Remwegdemo’s met Basisschool De Akker in Sliedrecht. De VVN-Remwegdemo maakt deel uit van de ruim 900 buurtacties die jaarlijks door buurtbewoners met steun van Veilig Verkeer Nederland en haar partners Volvo Car Nederland en Michelin worden georganiseerd. Een te hoge snelheid in een woonwijk vormt het meest door buurtbewoners gemelde verkeersveiligheidsprobleem. De VVN Remwegdemo’s vinden op woensdag 14 februari tussen 9:00 en 11:30 uur plaats op Parkeerplaats Intermezzo in Sliedrecht.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) beschikt over het Participatiepunt, een online platform waar bewoners meldingen van verkeersonveilige situaties kunnen maken die zij ervaren in hun directe woonomgeving, om deze vervolgens op basis van advies van Veilig Verkeer Nederland in constructief overleg met de gemeente op te lossen.

“De meeste verkeerslachtoffers ontstaan als gevolg van een te hoge snelheid. Te hoge snelheid in woonwijken is een groeiend probleem. Het probleem van te hoge snelheden speelt wereldwijd. Met de buurtactie VVN Remwegdemo’s willen wij samen met onze partners Volvo en Michelin direct laten zien wat snelheid doet. Wij hopen door middel van de remwegdemo bij te dragen aan een verandering van het rijgedrag en daarmee aan het verminderen van het aantal ongevallen.”, aldus VVN directeur Evert-Jan Hulshof.