Actiegroep stort voor de 150ste keer vervuilde grond bij Chemours

0
203
Foto: aangeleverd

REGIO – De actiegroep “Gezondheid vóór alles” heeft zaterdagmorgen voor de 150ste keer geprotesteerd voor de poort van Chemours in Dordrecht tegen de lozingen van giftige PFAS stoffen in lucht, grond en water.

Wekelijks storten actievoerders voor de poort van Chemours/DuPont aan de Baanhoek 22 enkele emmers met PFAS vervuilde grond uit Sliedrecht en flessen Papendrechts drinkwater, waar eveneens PFAS inzit. Zaterdagmorgen gebeurde dit voor de 150ste keer en werden er 15 emmers met 150 kg vervuilde grond gestort.

Foto: aangeleverd

Bij deze speciale gelegenheid waren ook meerdere partijen uitgenodigd vertegenwoordigers te sturen. PvdA, SP, Partij van de Dieren, D66, GroenLinks en andere partijen hadden laten weten aanwezig te zijn.