PKC wint finale Korfball Champions League

0
260
Foto: PKC

PAPENDRECHT – PKC heeft zaterdag in Delft de finale gewonnen van de IKF Korfball Champions League.

Vrijdag en zaterdag bonden Fortuna, PKC, Borgerhout en Floriant de strijd aan in de eerste editie van dit internationale clubtoernooi. De nummers één en twee van de Nederlandse zaalcompetitie wonnen op vrijdagavond van hun Belgische opponenten, al ging dat niet vanzelf. Fortuna wist pas laat in de eerste helft weg te lopen van Borgerhout en ook PKC had het absoluut niet makkelijk tegen de Belgische kampioen Floriant.

De finale werd daarna op zaterdag gespeeld tussen de Nederlandse clubs PKC en Fortuna. PKC won deze wedstrijd met 19-10.

De ploeg uit Papendrecht was vanaf het eerste moment de bovenliggende partij en kwam binnen een paar minuten op een 6-1 voorsprong. Het gehavende Fortuna, dat het zonder Daan Preuninger moest stellen, keek gedesillusioneerd om zich heen en kwam die forse achterstand niet meer te boven.

Via PKC-verdediger Olav van Wijngaarden, die een aantal keer fraai raak schoot, liep de score nog verder op waardoor de wedstrijd in een vroeg stadium al werd beslist. Fortuna probeerde de schade nog te beperken en schoot via Celeste Split nog een aantal keer knap raak, maar kon niet voorkomen dat het een grote nederlaag leed tegen de eeuwige rivaal.

“Dit had ik van tevoren niet zien aankomen”, zei de jubelende PKC-trainer Wim Scholtmeijer. “Fortuna had een totale off-day en wij maakten daar uitstekend gebruik van, maar ik had absoluut niet verwacht dat we met deze grote cijfers zouden winnen.” Fortuna-coach Ard Korporaal zag de nederlaag na de openingsfase al aankomen: “Je weet dat dit tegen PKC kan gebeuren. De ene keer valt het duel dan net wel onze kant op en weten we terug te komen van zo’n achterstand, maar vanavond helaas niet. Ik vind het jammer dat we er geen spannende pot van konden maken”

Dit is een verhaal van de NOS en de redactie van RTV Papendrecht.